Monday, 23 July 2012

"WALL TO WALL ONLY"

Assalamualaikum dan salam sejahtera. so entry kali ni akan ditulis oleh Asyraf.

Mesti korang semua terfikir-fikir kan. knp untk entry kali ni. Asyraf buat tajuk "WALL TO WALL ONLY". sebenarnya. Asyraf nk cerita sikit dkat korang semua. first thing i had to go through to untuk kenal hati Alia. hhe. yang ni baru first challenge. ada bnyk lagi. sbb kalau nk cerita semua. panjang sngt kot. but don't worry. Asyraf akan cerita lagi dalam entry2 yg akan datang. baru best kan.? ada episode2 mcm drama pula. hhe. :p   



EPISODE 1 = How i met her and first time Asyraf nk tegur Alia.
   One fine day. masa Asyraf tngah boring and main FB mata Asyraf tertarik dkat seorang perempuan ni. sbb dia suka like status adik Asyraf. so Asyraf try tekan dkat nama dia. So the first time Asyraf tngok Alia dekat FB. my heart felt something. Asyraf rasa lain. I felt like I was in a different world. My heart told me that Asyraf kene beranikan diri untuk tegur Alia and tahu lagi mendalam tentang Alia. it took me almost a week to make myself confident yg Alia akan layan Asyraf kalau Asyraf tegur dia. So. Satu hari tu. Asyraf tengah online. then Asyraf nmpk Alia online. So i took that chance untuk tegur Alia. Asyraf pn tekan dkat nama dia. kluar chat box. then Asyraf type H-E-Y slowly. sbb asyraf mcm nervous sikit. dh type HEY. Asyraf fikir sekejap. rasa2nya Alia akan reply tak. So Asyraf fikir and Asyraf tekan je la. because selagi kita belum cuba. kita tak tahu kan.? hhe. so i tried. Asyraf tekan enter. masa ni dh confident gila yg Alia akan reply. kira saspen juga la time ni. then tiba2 dunia ni jadi gelap I felt like something gengam jantung Asyraf. Alia replied. "sorry. wall to wall only..." korang jngn fikir yg Alia sombong pula. sbb Asyraf pn fikir mcm tu mula2. but then i got to know yang masa tu she had a boyfriend. so she wouldn't want to dissapoint her boyfriend by chatting with another guy. Asyraf yakin sesetengah perempuan yg sayang boyfriend dia gila2 dkat luar sana pn would never ever talk to another guy right.? ok2. so back to the original story. Asyraf rasa sedih sngt masa tu. because I felt like I was to late. masa tu la lagu yg "JANGAN TUNGGU LAMA2. NNTI LAMA2. DIA DIAMBIL ORNG~~" sesuai untuk keadaan Asyraf. I felt like giving up. then I thought to myself. "maybe Allah is just testing me. i can't give up this easily. i have to try harder." smpai Asyraf ada mimpi satu mimpi yg pelik. yg pasal mimpi ni. Asyraf akan cerita dalam entry Asyraf seterusnya k. :) So ok la. Asyraf tak give up. i was thinking of so many things to make her realise that i really wanna be her friend. but then bila fikir balik. maybe its useless. she love her boyfriend so much she'll never layan another guy. But still I decided to wait. so Asyraf tunggu and tunggu and tunggu and tunggu (brp bnyk tunggu da) but seriously. Asyraf tunggu nearly 4 months. then tiba2 satu hari tu. Asyraf nmpk dia update status dia. yg dia sedih smua tu. so I knew something was wrong. tpi Asyraf tak berani tegur lagi takut Asyraf kecewa nnti and lagi pn. she needs some time alone after what she's been through. Asyraf pn biar la dia sorng2. But tiba2 satu hari tu. Asyraf still remember the date. and i'll remember it for the rest of my life 14 june. Asyraf tak tahu apa yg jadi dekat Asyraf malam tu. tpi Asyraf tiba send smiley dkat dia. and to my suprise. Dia reply blik dngn smiley. asyraf ckp Hey. dia reply Hi. so ok. conversation started. and kitorang start kenal2. so that was the tarikh Asyraf start kenal dngn Alia and I swear to Allah. I'll remember that date forever sbb tarikh tu la Allah tergerakkan hati Asyraf untuk tegur lagi Alia and Alia reply message Asyraf. Syukur Alhamdulillah.




Jadi untuk entry kali ni asyraf akan ceritakn tentang challenge number 1 dlu. hhe. Asyraf tak nak cerita panjang2 sbb takut korang boring bila baca nnti. jngn risau k. nnti asyraf akan buat entry lagi. insyaallah kalau asyraf free. maklumlah. tngah sibuk study. hhe. Anyway. untuk sape2 yg nk smngt sikit, ada relationship problem atau ada problem yg sama mcm Asyraf dlu. contoh: you like someone but you tak berani nk tegur dia. jngn risau. i'll give you some tips. hhe. boleh comment ke. atau kalau malu. boleh email dkat Asyraf and Alia. insyaallah Asyraf and Alia akan reply and tolong selesaikan masalah korang. email yg Asyraf dngn Alia guna (asyraf.love.lia@gmail.com) :) Assalamualaikum and may Allah bless you. :)

 

4 comments:

  1. Asyraf . . .
    u should take care alia carefully k . .
    tau cmne ssh nak dptkan dia , so jgn memandai sakitkan dia like what his ex boy do to her . . all the best for both of you ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nieyna...
      thank you so much for spending your time by reading this blog. jngn risau. asyraf janji. asyraf akan jaga alia betul2. kalau boleh. asyraf nk bimbing alia smpai ke syurga allah. asyraf sayangkn dia sngt2. I can't afford to live without her and you can have my word. asyraf tak akan sakitkan hati dia atau kecewakan dia mcm apa yg ex dia buat. asyraf janji. and asyraf bukan saja nk janji. tpi asyraf akan buktikan satu hari nnti. :) anyway. thanks for the wish. i really appreciate it. may allah bless you and all the best to you and your sweetheart too. hhe. ;)

      Delete
  2. baca ur story teringat time mula-mula my abang nak kenal dgn lieya. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Lieya...

      hhe. ye ke.? lieya pn mcm lia juga.? mmng smua perempuan yg lia, liya, lieya, ieya mcm ni ea.? hhe. just joking. anyway. ingt. hargai la pasangan kita. and cintailah dia kerana kita cinta akan allah. insyaallah cinta itu akan mendapat keberkatan. semoga lieya bahagia dngn abng tercinta. :)

      Delete