Monday, 23 July 2012

Assalamualaikum

Assalamualaikum , salam sejahtera dan salam 1 Malaysia. :)

Saya nak buat sedikit introduction. boleh kan.? sikit je. hhe. first of all. blog ni ada dua owner Muhamad Asyraf Bin Jamaludin and Nur Alia Binti Roshaizi.

So. untuk entry pertama ni. Asyraf akan buat entry dlu. bru gentleman sikit. hhe. :p Asyraf akan terangkn sbb kitorang nk buat blog ni. :) first thing first. kitorang decide nk buat blog ni sbb blog ni nnti akan function sbgai journal kitorang bersama. Asyraf jarang ada dekat sini sbb Asyraf study dkat Perak and Alia still sekolah dkat Seremban (mangsa SPM 2012) hhu. asyraf ambil course Marine Engineering dkat Malaysian Institute of Marine Engineering and Technology and Alia tngah tunggu nk ambil SPM tahun ni (Alia's getting a bit nervous because everyone wants to do their best and make their parents proud kan.?) :) . Kitorang akan jarang jumpa sbb Asyraf agak sibuk dngn study Asyraf and Alia sibuk dngn preparation untk SPM.  So. blog ni akan jadi mcm journal kitorang. Asyraf akan update blog ni bila Asyraf free and Alia akan update blog ni bila Alia free. Dekat Blog ni juga kitorang akan cerita tentang pengalaman sedih and happy kitorang bersama (chewah) :p ceritakn serba sedikit tentang perkara2 yg kitorang alami sbgai pasangan kekasih and  tips2 nak kekalkn hubungan supaya insyaallah kalau boleh. kekal hingga ke Jannah. . kitorang pn still slowly learning. :) insyaallah kitorang akan kekal hingga ke jannah sbb yg paling penting doa. doa  kitorang untk satu sama lain tak pernah putus. and kitorang dh buat mcm2 plan untuk masa depan. kitorang tak sanggup nk hilang satu sama lain. Alia adalah semangat Asyraf untuk teruskan hidup disaat Asyraf pernah sesat. menyerah kalah and kecewa dulu. So Asyraf nak balas jasa Alia dekat Asyraf. Asyraf akan buat sebaik yg mungkin untuk bina masjid bersama-sama dngn Alia. dngar masalah2 yg Alia hadapi smbil tolong dia selesaikn masalah dia. pastikan Alia jadi orng paling bahagia dalam dunia ni. and yang paling penting. jadi seorang ayah and suami yg dpt membimbing Alia dan anak2 hingga ke syurga Allah satu hari nnti. insyaallah. :') ok2 dh. ni dah lari sikit dari topic ni. kita balik kepada topic ea. so basically blog ni bnyk kaitan dngn hidup and cinta. :)

Conclusion. blog ni akan function sbgai journal kitorang berdua and korang smua untung tau dpt baca. jarang orng nak bagi orng lain baca journal diorang. so Asyraf harap korang akan dpt bnyk pengajaran dari blog ni and mana tahu. blog ni bleh ubah sikit persepsi korang tentang cinta satu hari nnti kn.? hhe. :) Asyraf and Alia nk ucapkn terima kasih banyak2 dkat sesiapa yg baca blog ni and untuk intro. maybe agak bosan. tapi just wait and see. baca entry2 kitorang seterusnya and then korang nilai ea. maklum la. entry pertama ni dibuat oleh Asyraf and Asyraf tak pandai sngt pasal blogging ni. tu yg Asyraf pn slowly learning from Alia sikit2 tentang blog sbb Alia dh biasa dngn Blog. :) lagi sekali Asyraf and Alia nk ucapkn thanks sngt2 and may Allah bless you all. Assalamualaikum :)



No comments:

Post a Comment